editor

Raport monitorimi “Lufta ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar”

 “FOL për drejtësinë” është një projekt i realizuar nga Qendra “FOL”, me mbështetjen e Programit të Granteve të Vogla të Komisionit për Demokraci të Ambasadës së ShBA në Tiranë. Qëllimi kryesor ishte monitorimi përmes një platforme online në www.fol.org.al, të hetimeve publike nga Struktura e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) për 23 …

Raport monitorimi “Lufta ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar” Read More »

Prokuroria përballë zgjedhjeve. Nuk dëgjohen denoncimet, por besohen përgjimet

Nga  Ermal Vija Kur kandidatët ishin të mbërthyer nga ethet e zgjedhjeve parlamentare të 2021, në fshatin Borovë, Kolonjë, një i moshuar u afrua kurioz për të dëgjuar kandidaten socialiste Olta Xhacka. Ajo që i ndodhi banorit u kthye së pari një grindje me truprojat dhe më tej objekt i hetimeve për krimin e ‘pengimit …

Prokuroria përballë zgjedhjeve. Nuk dëgjohen denoncimet, por besohen përgjimet Read More »

SPAK heton qytetarët për ushtrimin e ndikimit të paligjshëm. Juristët: Askush nuk hetoi si u lirua Tahiri

Nga Ermal Vija Ata kërkojnë jo vetëm para. Ata marrin cdo gjë në këmbim të një shërbimi, që më së paku është një gjobë e padëshiruar, një automjet i sekuestruar, një notë kaluese, një shërbim në spital, deri tek tendera sipas një gare të pabarabartë, shmangie nga hetimi apo vendim i ndikuar. Por midis të …

SPAK heton qytetarët për ushtrimin e ndikimit të paligjshëm. Juristët: Askush nuk hetoi si u lirua Tahiri Read More »

Hetim për vlerësimin profesional, u falsifikua firma e një koloneli

Nga Anila Hoxha Duke kërkuar hetime në prokurori , për 5 vjet një grua tentoi tu hiqte maskën institucioneve shtetërore, me shpresën se përmes rastit të saj ajo do të tregonte një të vërtetë të madhe duke zbuluar se  si trajtohen nëpunësit civilë  kur vjen puna tek vlerësimi profesional. E sigurtë, se komisioni i kishte …

Hetim për vlerësimin profesional, u falsifikua firma e një koloneli Read More »

Flet ish-kryetari i Gjykatës së Krimeve të Rënda, Sandër Simoni: Bashkëpunëtorët e drejtësisë janë të pazëvëndësueshëm për rezultatet e hetimeve

Nga Ermal VIJA “Unë nuk isha dakord me sasitë e artikujve që u ndryshuan dhe u përcaktuan nga përgjegjësja Flutura Çekrezi dhe Edlira Naqellari, pasi cënoheshin interesat e Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit dhe nuk isha dakord me metodologjinë e përllogaritjes së fondit limit me çmimin mesatar në mes të procedurës”,– kjo është …

Flet ish-kryetari i Gjykatës së Krimeve të Rënda, Sandër Simoni: Bashkëpunëtorët e drejtësisë janë të pazëvëndësueshëm për rezultatet e hetimeve Read More »

Përgjimet e SPAK, ndajnë gjykatat dhe juristët në interpretimin e ligjit

-Një dyshe do -ëhë, po mirë -i thashë unë, mezi i kemi mbledh i thashë. Donte dy euro, i thashë nuk kam, dy shqiptare i thashë? Kjo është një nga dhjetëra bisedat e përgjuara nga Prokuroria e Posaçme, SPAK, gjatë hetimeve për ish-gjyqtaren e Elbasanit, Zamira Vyshka, e marrë tashmë e pandehur për akuzën e  …

Përgjimet e SPAK, ndajnë gjykatat dhe juristët në interpretimin e ligjit Read More »

Thoma Gëllçi kërkon pafajësi në Gjykatën e Lartë

Thoma Gëllçi, ish drejtori i Radio Televizionit Shqiptar kërkon në Gjykatën e Lartë pafajësi. Ai ka dorëzuar rekurs ndaj vendimit të Apelit të Posaçëm, që la në dhjetor të 2022, në fuqi vendimin e fajësisë për akuzën e “Shpërdorimit të detyrës” dhe dënimin e tij me 1 vit e 4 muaj burg. Gjatë gjithë procesit, …

Thoma Gëllçi kërkon pafajësi në Gjykatën e Lartë Read More »

Arrestimet me ʻbujëʻ për zyrtarët, kurse dënimet konvertohen me shërbim prove

Nga Ermal Vija Ditën që Leonard Palushi u shpall fajtor, dënimi i tij nuk ishte për shpërdorim detyre, por për korrupsion në cilësinë e një oficeri që dyshohet se ishte blerë nga një individ i botës së krimit me dhurata. Kjo mënyrë falenderimi i Erjon Alibej duke i falur policit të Elbasanit automjete dhe duke …

Arrestimet me ʻbujëʻ për zyrtarët, kurse dënimet konvertohen me shërbim prove Read More »