Month: December 2022

Pas 7 vitesh , gjykata vendos: Ska vepër penale në kallëzimin e KLSH-së

Postulati se “drejtësia e vonuar, është drejtësi e mohuar”, është më i shpeshti që lexojmë në sallat e gjykatave. Por prej vitesh tashmë, duket se sistemi jonë i drejtësisë vuan nga drejtësia e vonuar. Të dhënat e siguruara nga Qendra “FOL” , gjatë monitorimit të sistemit të drejtësisë dhe konkretisht punës në Prokurorinë e Tiranës, …

Pas 7 vitesh , gjykata vendos: Ska vepër penale në kallëzimin e KLSH-së Read More »

1500 persona pas hekurave për “vjedhjen e dritave”, kompanitë, 156 miliardë lekë borxh

Ndërsa qindra qytetarë përfunduan pas hekurave për “vjedhje të energjisë”, kompanitë publike të sektorit të energjisë, KESH, OSHEE dhe OST, kanë ngecur në një spirale borxhesh ndërmjet tyre dhe palëve të treta. Të dhënat nga Ministria e Financave tregojnë se në fund të qershorit ky stok arriti në rekordin historik prej 156 miliardë lekësh. Autor: Esmeralda Topi …

1500 persona pas hekurave për “vjedhjen e dritave”, kompanitë, 156 miliardë lekë borxh Read More »

Të miturit u përdorën për lëvizjen dhe shpërndarjen e dozave të kanabisit

Hetimi i ndjekur nga Policia dhe Prokuroria e Tiranës përgjatë 1 viti me vëzhgime ambientale dhe përgjime, tregoi sesi të rinjtë, të mitur u përdorën nga rrjete të shpërndarjes së kanabisit në zonën e ish Parkut, e konsideruar si një nga pikat e nxehta të tregtimit në sasi të vogla të lëndëve narkotike. Monitorimi i …

Të miturit u përdorën për lëvizjen dhe shpërndarjen e dozave të kanabisit Read More »