Month: November 2022

Ujësjellësit, “depo punësimesh”, administrata u shtua me 71%

Duke filluar nga viti 2015, kur Ujësjellësit kaluan në varësi të pushtetit lokal, numri i punësimeve është rritur me 71%. Vetë Enti Rregullator i Ujit iu kërkon bashkive t’iu japin fund punësimeve nepotike apo partiake në këtë sektor. Autor: Artin Halili Petrit Gjaci u vendos në fshatin Shtyllas të Fierit në vitin 1990. Asokohe një …

Ujësjellësit, “depo punësimesh”, administrata u shtua me 71% Read More »

Tregu i fajdeve lulëzon mes krimit dhe pastrimit të parave

I fshehur pas kontratave për njohje të borxheve të vjetra, shit-blerjeve të aksioneve apo pasurive të paluajtshme, tregu i paligjshëm i fajdeve po e kanalizon paranë e pistë drejt bankave si të ligjshme. Ekspertët gjykojnë se ka të dhëna që dëshmojnë se “fajdetë” po përdoren nga grupet kriminale, duke krijuar një “ekonomi paralele”. Autore: Bleona …

Tregu i fajdeve lulëzon mes krimit dhe pastrimit të parave Read More »

Moskompetenca, instrumenti që “shpëtoi” hetimet për korrupsionin në zgjedhje

Nga Ermal Vija Mes 149 kallzimeve të dorëzuara në SPAK  për krime zgjedhore dhe korrupsion zgjedhor gjatë 25 prillit, edhe për çështjen e nënkryetarit të bashkisë Pustec, Korçë dy prokurori dhe disa gjykata  u përfshinë në betejën e kompetencave. Një monitorim i Qendrës “FOL” tregon se  procedimi me numër 93 i vitit 2021  rregjistruar për …

Moskompetenca, instrumenti që “shpëtoi” hetimet për korrupsionin në zgjedhje Read More »

Të përkëdhelurit e ligjit, investitorët strategjikë i varin shpresat te kreditë

Kanë marrë prona publike falas, por 80% e kompanive, që kanë përfituar benefitet e statusit “strategjik”, nuk kanë kapital të mjaftueshëm për t`i realizuar investimet. Dokumentet e siguruara nga Investigative Network Albania po ashtu tregojnë se më shumë se gjysma e investimeve strategjike, të miratuara në fushën e turizmit, kanë dorëzuar si garanci pranë KIS (Komitetit për Investimet strategjike), …

Të përkëdhelurit e ligjit, investitorët strategjikë i varin shpresat te kreditë Read More »