Month: August 2022

Basti i humbur për energjinë elektrike, si u thanë HEC-et e Drinit me sytë nga qielli

E varur nga “hidro” Shqipëria u zhyt nën kthetrat e krizës energjetike për shkak të vendimeve të gabuara të KESH-it dhe Ministrisë së Energjetikës. Të dhëna dhe dëshmi të grumbulluara nga Investigative Network Albania tregojnë se autoritetet i varën shpresat te reshjet e shiut, duke bërë që vendi ynë të ekspozohej nga rritja marramendëse e çmimit në bursë. Burime …

Basti i humbur për energjinë elektrike, si u thanë HEC-et e Drinit me sytë nga qielli Read More »

“Mjekimi i pakujdesshëm” lë dyerve të gjykatës pacientët, që kërkojnë drejtësi

Reformat gjysmake, mungesa e protokolleve të mjekimit për një sërë sëmundjesh dhe mungesat e vazhdueshme, me të cilat përballen spitalet shqiptare, e kanë bërë të paqartë kufirin se kur një rast me dëmtim apo pasojë vdekjen e pacientit vjen si pasojë e “neglizhencës në mjekim”. Për rrjedhojë familjarët zvarriten me vite të tëra nëpër gjyqe, …

“Mjekimi i pakujdesshëm” lë dyerve të gjykatës pacientët, që kërkojnë drejtësi Read More »

20 milionë euro në vit për trajnime të administratës përfundojnë në “kosh”, për shkak të largimeve të padrejta nga puna

Milionat e hedhura nga ndërkombëtarët për të trajnuar administratën publike, nuk mjaftojnë për të mbajtur një vend pune. Largimet e padrejta nga puna janë shkaku kryesor që nëpunësit publikë në vendin tonë vijojnë të kenë një performancë të dobët, duke krijuar institucione edhe më të dobëta. Mesatarisht çdo vit shpenzohet 20 milionë euro për trajnime, …

20 milionë euro në vit për trajnime të administratës përfundojnë në “kosh”, për shkak të largimeve të padrejta nga puna Read More »

Pasaportat e arta, BE kundër shitjes së shtetësisë shqiptare

Bashkimi Europian i kërkon qeverisë shqiptare të heqë dorë nga projekti për të shitur shtetësinë shqiptare. Opozita këmbëngul se aplikimi i kësaj skeme do të cenoje sigurinë kombëtare, ndërsa ekspertët e pavarur të ekonomisë mendojnë se kjo skemë mund të shfrytëzohet nga investitorët e tregut imobiliar në Shqipëri e në këtë mënyrë buxheti i shtetit …

Pasaportat e arta, BE kundër shitjes së shtetësisë shqiptare Read More »