editor

Gjyqtarja e Elbasanit, Zamira Vyshka kërkesë Gjykatës së Lartë: Përgjimet e SPAK të shpallen të paligjshme

Me një kërkesë drejtuar Gjykatës së Lartë, Zamira Vyshka, kërkon që përgjimet e kryera nga SPAK të shpallen të paligjshme, pasi ka shkelje të procedurës.Sipas burimeve të Qendrës FOL , gjyqtari që ka në dorë fatin e gjyqtares së Elbasanit është Sandër Simoni. Me akuzën e korrupsionit në drejtësi, ish gjyqtarja e Gjykatës së Elbasanit, …

Gjyqtarja e Elbasanit, Zamira Vyshka kërkesë Gjykatës së Lartë: Përgjimet e SPAK të shpallen të paligjshme Read More »

“Më dërgo një kopje të ekstraktit”, Qendra FOL  zbardh mesazhet mes Edlira Naqellarit dhe ish ministrit Sandër Lleshaj për tenderin e uniformave të policisë

Nga Ermal VIJA Ish-deputetët Halit Valteri dhe Myslym Murrizi denoncuan në muajin gusht 2020 dosjen e tenderit për uniformat e policisë. Pas 11 muajsh hetimesh, Prokuroria e Posacme Antikorrupsion caktoi masën e sigurisë për 9 zyrtarë të ministrisë së brendshme . ”Vërehen ofertime të çmimit më të lartë kur sasia e prodhimit është më e …

“Më dërgo një kopje të ekstraktit”, Qendra FOL  zbardh mesazhet mes Edlira Naqellarit dhe ish ministrit Sandër Lleshaj për tenderin e uniformave të policisë Read More »

Pas 7 vitesh , gjykata vendos: Ska vepër penale në kallëzimin e KLSH-së

Postulati se “drejtësia e vonuar, është drejtësi e mohuar”, është më i shpeshti që lexojmë në sallat e gjykatave. Por prej vitesh tashmë, duket se sistemi jonë i drejtësisë vuan nga drejtësia e vonuar. Të dhënat e siguruara nga Qendra “FOL” , gjatë monitorimit të sistemit të drejtësisë dhe konkretisht punës në Prokurorinë e Tiranës, …

Pas 7 vitesh , gjykata vendos: Ska vepër penale në kallëzimin e KLSH-së Read More »

1500 persona pas hekurave për “vjedhjen e dritave”, kompanitë, 156 miliardë lekë borxh

Ndërsa qindra qytetarë përfunduan pas hekurave për “vjedhje të energjisë”, kompanitë publike të sektorit të energjisë, KESH, OSHEE dhe OST, kanë ngecur në një spirale borxhesh ndërmjet tyre dhe palëve të treta. Të dhënat nga Ministria e Financave tregojnë se në fund të qershorit ky stok arriti në rekordin historik prej 156 miliardë lekësh. Autor: Esmeralda Topi …

1500 persona pas hekurave për “vjedhjen e dritave”, kompanitë, 156 miliardë lekë borxh Read More »

Të miturit u përdorën për lëvizjen dhe shpërndarjen e dozave të kanabisit

Hetimi i ndjekur nga Policia dhe Prokuroria e Tiranës përgjatë 1 viti me vëzhgime ambientale dhe përgjime, tregoi sesi të rinjtë, të mitur u përdorën nga rrjete të shpërndarjes së kanabisit në zonën e ish Parkut, e konsideruar si një nga pikat e nxehta të tregtimit në sasi të vogla të lëndëve narkotike. Monitorimi i …

Të miturit u përdorën për lëvizjen dhe shpërndarjen e dozave të kanabisit Read More »

Ujësjellësit, “depo punësimesh”, administrata u shtua me 71%

Duke filluar nga viti 2015, kur Ujësjellësit kaluan në varësi të pushtetit lokal, numri i punësimeve është rritur me 71%. Vetë Enti Rregullator i Ujit iu kërkon bashkive t’iu japin fund punësimeve nepotike apo partiake në këtë sektor. Autor: Artin Halili Petrit Gjaci u vendos në fshatin Shtyllas të Fierit në vitin 1990. Asokohe një …

Ujësjellësit, “depo punësimesh”, administrata u shtua me 71% Read More »

Tregu i fajdeve lulëzon mes krimit dhe pastrimit të parave

I fshehur pas kontratave për njohje të borxheve të vjetra, shit-blerjeve të aksioneve apo pasurive të paluajtshme, tregu i paligjshëm i fajdeve po e kanalizon paranë e pistë drejt bankave si të ligjshme. Ekspertët gjykojnë se ka të dhëna që dëshmojnë se “fajdetë” po përdoren nga grupet kriminale, duke krijuar një “ekonomi paralele”. Autore: Bleona …

Tregu i fajdeve lulëzon mes krimit dhe pastrimit të parave Read More »

Moskompetenca, instrumenti që “shpëtoi” hetimet për korrupsionin në zgjedhje

Nga Ermal Vija Mes 149 kallzimeve të dorëzuara në SPAK  për krime zgjedhore dhe korrupsion zgjedhor gjatë 25 prillit, edhe për çështjen e nënkryetarit të bashkisë Pustec, Korçë dy prokurori dhe disa gjykata  u përfshinë në betejën e kompetencave. Një monitorim i Qendrës “FOL” tregon se  procedimi me numër 93 i vitit 2021  rregjistruar për …

Moskompetenca, instrumenti që “shpëtoi” hetimet për korrupsionin në zgjedhje Read More »

Të përkëdhelurit e ligjit, investitorët strategjikë i varin shpresat te kreditë

Kanë marrë prona publike falas, por 80% e kompanive, që kanë përfituar benefitet e statusit “strategjik”, nuk kanë kapital të mjaftueshëm për t`i realizuar investimet. Dokumentet e siguruara nga Investigative Network Albania po ashtu tregojnë se më shumë se gjysma e investimeve strategjike, të miratuara në fushën e turizmit, kanë dorëzuar si garanci pranë KIS (Komitetit për Investimet strategjike), …

Të përkëdhelurit e ligjit, investitorët strategjikë i varin shpresat te kreditë Read More »

Kush e kontrollon Butrintin?

Ndryshimi i mënyrës së menaxhimit së një prej siteve më të rëndësishëm në vend, atij të Butrintit, ka ngritur dyshime për rreziqet që i kanosen. Dokumente të shumta, të konsultuara nga Investigative Network Albania, sugjerojnë se autoriteti shtetëror mund të ushtrojë vetëm një kontroll të zbehtë e të parëndësishëm ndaj fondacionit privat, të cilit i ka besuar Butrintin …

Kush e kontrollon Butrintin? Read More »