Episodi 6 “Odisea e pensionistëve” trajton problemin e pensionistëve që kanë humbur vitet e punës në ndërrmarjet shtetërore dhe sesi prej vitesh janë ende në pritje të një vendimi  nga gjykata.

Sipas Këshillit të Lartë Gjyqësor,  në gjykata presin  6500 të moshuar që kanë paditur Institutin e Sigurimeve Shoqërore për të fituar të drejtën e pensionit.

Ky episod përfshin intervistë  me: një  gjyqtar të gjykatës administrative të apelit, me drejtorin e  përgjithshëm të Institutit të Sigurimeve Shoqërore dhe me dy pensionistë që ka dalë në pension prej vitesh, por ende po presin një vendim nga gjykata.

*Podcast-i është pjesë e projektit që mbështetet financiarisht nga Zyra e Marrëdhënieve me Publikun e Ambasadës së SH.B.A. në Tiranë. Opinionet, gjetjet, konkluzionet dhe rekomandimet e shprehura janë të autor-it /ve dhe nuk përfaqësojnë domosdoshmërisht ato të Departamentit të Shtetit.

Për më tepër klikoni në linkun e mëposhtëm;

https://www.topalbaniaradio.com/v7/category/fol/

SHARE THIS POST

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin