Month: March 2021

Gjirokastra drejt rrënimit, si po zhduket qyteti muze

Autor: Brikena Metaj Redaktor: Alma Janka Dhjetëra monumente kulture të kategorisë së parë janë zhdukur përfundimisht nga lista e trashëgimisë kulturore si pasojë e mungesës së fondeve. Ekspertët ngrenë alarmin se Gjirokastrës i rrezikohet edhe statusi Qytet Muze, i mbrojtur nga UNESCO. Me një buxhet minimal prej 1 milion lekësh të reja, Drejtoria e Monumenteve të Kulturës në Gjirokastër …

Gjirokastra drejt rrënimit, si po zhduket qyteti muze Read More »

Jetesa e 170 mijë personave me aftësi të kufizuara, në grackën e mungesës së fondeve

Autor: Albana Agolli Shëtitorja buzë detit në Vlorë, qendra e Elbasanit dhe projekti Kalaja në Tiranë i “harron”. Mungojnë rampat, trotuaret janë të larta dhe të ngushta Jetesa e 170 mijë personave me një lloj aftësie të kufizuar në vend ka mbetur peng e mungesës së infrastrukturës dhe e ligjeve që nuk zbatohen. Dështimi i Planit të …

Jetesa e 170 mijë personave me aftësi të kufizuara, në grackën e mungesës së fondeve Read More »

Shkarkimet e padrejta nga puna, mbi 183 mln euro “gropa” në buxhet

Autor: Mario Brakaj Në 7 vite qindra milionë detyrime ende të pashlyera dhe humbje e shpresës për një administratë profesionale Të dhënat e përftuara pas kërkesave për informacion nga institucione në nivel vendor e qendror si dhe raportimet e buxhetit të shtetit, të analizuara nga INA, tregojnë se në 7 vitet e fundit u shpenzuan përmes …

Shkarkimet e padrejta nga puna, mbi 183 mln euro “gropa” në buxhet Read More »