Month: July 2023

Raport monitorimi “Lufta ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar”

 “FOL për drejtësinë” është një projekt i realizuar nga Qendra “FOL”, me mbështetjen e Programit të Granteve të Vogla të Komisionit për Demokraci të Ambasadës së ShBA në Tiranë. Qëllimi kryesor ishte monitorimi përmes një platforme online në www.fol.org.al, të hetimeve publike nga Struktura e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK) për 23 …

Raport monitorimi “Lufta ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar” Read More »

Prokuroria përballë zgjedhjeve. Nuk dëgjohen denoncimet, por besohen përgjimet

Nga  Ermal Vija Kur kandidatët ishin të mbërthyer nga ethet e zgjedhjeve parlamentare të 2021, në fshatin Borovë, Kolonjë, një i moshuar u afrua kurioz për të dëgjuar kandidaten socialiste Olta Xhacka. Ajo që i ndodhi banorit u kthye së pari një grindje me truprojat dhe më tej objekt i hetimeve për krimin e ‘pengimit …

Prokuroria përballë zgjedhjeve. Nuk dëgjohen denoncimet, por besohen përgjimet Read More »

SPAK heton qytetarët për ushtrimin e ndikimit të paligjshëm. Juristët: Askush nuk hetoi si u lirua Tahiri

Nga Ermal Vija Ata kërkojnë jo vetëm para. Ata marrin cdo gjë në këmbim të një shërbimi, që më së paku është një gjobë e padëshiruar, një automjet i sekuestruar, një notë kaluese, një shërbim në spital, deri tek tendera sipas një gare të pabarabartë, shmangie nga hetimi apo vendim i ndikuar. Por midis të …

SPAK heton qytetarët për ushtrimin e ndikimit të paligjshëm. Juristët: Askush nuk hetoi si u lirua Tahiri Read More »