Month: October 2021

Raport monitorimi vjetor. “Lufta ndaj korrupsionit, drogës dhe krimit të organizuar”.

Raport Final Monitorimi “FOL Për Drejtësinë” , është një projekt i implementuar nga Qendra FOL, mbështetur nga U.S. Embassy-Tirana. Ekspertët e Qendrës “FOL” nga muaji Nëntor 2020 kanë monitoruar proaktivisht procesin e procedimeve penale të referuara nga policia, të regjistruara pranë Prokurorisë,  pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë dhe Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe …

Raport monitorimi vjetor. “Lufta ndaj korrupsionit, drogës dhe krimit të organizuar”. Read More »

Kanioni i Bicajt kërcënohet nga ndërtimi i hidrocentralit të jashtëligjshëm

Autor: Ola Mitre – ALL GREEN CENTER Skënder Hoxha, një banor i fshatit Bicaj në Njësinë Administrative me të njëjtin emër në Bashkinë e Kukësit, prej shumë vitesh ka zgjedhur bujqësisë dhe blegtorinë, për të siguruar jetesën për familjen e tij, si një nga pak alternativat që ofron zona ku ai banon. Në tokën e tij …

Kanioni i Bicajt kërcënohet nga ndërtimi i hidrocentralit të jashtëligjshëm Read More »

Përdori për 8 vite kamionët e ushtrisë, merret i pandehur 36-vjeçari

Asgjë nuk harrohet! Eduart Jaku, ose i njohur në komunën Iballë të Pukës edhe me emrin Edi Zeka, pasi mori në posedim në kundërshtim me ligjin dy kamionë të repartit ushtarak në Zall Herr, I përdori ato për qëllime personale nga viti 2013 deri në shkurt të 2021-it. Kamionët duhet të ishin në përdorim të …

Përdori për 8 vite kamionët e ushtrisë, merret i pandehur 36-vjeçari Read More »

Premtimi për klasat digjitale dhe degradimi i projektit 340 milionë lekë

Autor: Qendra Faktoje! Në vitin 2015 u propagandua se të gjithë gjimnazet do të pajiseshin me klasa digjitale, një projekt teknologjik që synohej të arrihej brenda tre viteve. Nga një verifikim i Faktoje, rezulton se gjashtë vite pas këtij premtimi, nga 404 gjimnaze gjithsej në Shqipëri më pak se 60 prej tyre kanë klasa digjitale, një …

Premtimi për klasat digjitale dhe degradimi i projektit 340 milionë lekë Read More »

Fermerët shqiptarë pa mbështetje nga skemat kombëtare e të zhgënjyer, të fundit në rajon për nga buxheti i dedikuar

Autor: Mariglen Mertiri – Qendra Alert Bujqësia shqiptare është e keqfinancuar nga qeveria dhe pa nxitje për konkurim në rajon. Pavarësisht se deklarohet prioritet nga politika, ajo mbetet pas, sa i përket investimit në skemën direkte nga buxheti i shtetit në ndihmë të fermerëve. Subvencioni është i pamjaftueshëm, nuk ndihmon në formalizmin e këtij sektori …

Fermerët shqiptarë pa mbështetje nga skemat kombëtare e të zhgënjyer, të fundit në rajon për nga buxheti i dedikuar Read More »

Në Prangat e SPAK

Miliona euro dëmë në buxhetin e shtetit përllogariten në 20 vjet, si pasojë e korrupsionit. Po në kaq kohë, nuk kemi parë asnjë zyrtar të lartë të këtij shteti të japë llogari para drejtësisë për vendimet e gabuara apo të ndikuara që ai ka marrë gjatë kohës që ka ushtruar detyrën publike. Të gjithë fajësojnë …

Në Prangat e SPAK Read More »

“Të rinjtë e drogës” konfliktohen me armë në zonën e ish-Parkut

Rreth orës 17:00 të së mërkurës (13 Tetor), Farjon Palushi, më pak se një muaj nga lënia e qelisë dhe kalimit në “Arrest shtëpie”, pasi është nën hetim për shpërndarje kanabisi, gjendet mes një sherri me pasojë plagosjen e dy personave me armë. I plagosur mbeti Aleksandër Nikolla dhe Xhulio Vela, ky i fundit një …

“Të rinjtë e drogës” konfliktohen me armë në zonën e ish-Parkut Read More »

Fshati Luar në përpjekje për të joshur turistët

Autor: Community Reporters Albania Në ditët e nxehta të verës, krahas plazheve, me endje kërkojmë ato pak vende të freskëta e me gjelbërim. E një vend të tillë, me shumë freski, pastërti dhe shtigje mes gjelbërimit mund ta gjejmë në fshatin Luar të bashkisë Roskovec. Që të eksplorosh në pyllin e këtij fshati, nuk të duhet …

Fshati Luar në përpjekje për të joshur turistët Read More »

Shtëpia në Unazë të Re përdorej për të tharë kanabisin

Era e rëndë e kanabisit që ndjehej në lagje, coi efektivët e Policisë në një banesë në zonën e Unazës së Re ku u gjetën bimë narkotike të llojit kanabis në tharje e sipër.  Në pranga për përshtatjen e  banesës për tharje të kanabisit, ranë shtetasit Arnold Arapaj, Xhane Imeri dhe Hekuran Tarllamishi. Pas kontrollit …

Shtëpia në Unazë të Re përdorej për të tharë kanabisin Read More »

Siguria e Barnave, Covid-19 rriti kërkesën, ndërsa kontrollet për sigurinë u zeruan

Autor: A2CNN Pandemia e Covid-19 rriti përdorimin e barnave. Nga ana tjetër, Agjencia Kombëtare e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore – autoriteti i ngarkuar për kontrollin e produkteve farmaceutike – nuk kreu asnjë kontroll për cilësinë dhe sigurinë e tyre. Kriza shëndetësore e shkaktuar nga koronavirusi, bëri që kërkesa në treg për barna të rritej ndjeshëm. Sipas …

Siguria e Barnave, Covid-19 rriti kërkesën, ndërsa kontrollet për sigurinë u zeruan Read More »