Month: June 2022

Korrupsion me Ligj

35 prej 100 tenderave BIG gjatë vitit 2021, janë cilësuar si tendera me flamur të kuq të cilët nuk garantojnë transparencë, shmangin garën dhe diskriminojnë bizneset duke krijuar premise për korrupsion. Këto tendera kanë vlerë totale të fondit limit 76 585 232 788 Lekë (shtatëdhjetë e gjashtë pikë pesëdhjetë e tetë miliardë). Çfarë fshihet pas …

Korrupsion me Ligj Read More »

Pastrimi i parave, peng i letërporosive, 75% e tyre nuk marrin përgjigje

Hetimet për pastrim parash të Prokurorisë së Korçës kanë mbetur peng i letërporosive. Sipas të dhënave zyrtare, nga 620 letërporosi, që dërgoi pala shqiptare përgjatë vitit 2020, mori përgjigje vetëm për 25% të tyre, duke vënë në rrezik dështimi punën e të gjitha prokurorive të vendit. Autor: Daniela Zisi Tentativa e një biznesmeni grek në qytetin …

Pastrimi i parave, peng i letërporosive, 75% e tyre nuk marrin përgjigje Read More »

Kontrata të dyshimta dhurimi, 95 mijë m2 pyll dhe rërë në Zvërnec iu del pronari

Mes procedurave të dyshimta, një sipërfaqeje të majme prej 95 mijë metrash katrorë pyll dhe rërë në zonën e Zvërnecit i ka dalë pronari. Investigative Network Albania siguroi dokumente nga Agjencia e Kadastrës, Ministria e Turizmit, Policia dhe Prokuroria, që faktojnë të gjithë zinxhirin se si u përfitua kjo sipërfaqe rëre në pronë private. Ndërkohë, …

Kontrata të dyshimta dhurimi, 95 mijë m2 pyll dhe rërë në Zvërnec iu del pronari Read More »

“Të pastrehët e rinj të periferisë” – Si nxitimi për ngritjen e qendrave vanitoze po prodhon konflikt social në Tiranë

Autore: Erisa Kryeziu | Citizens Channel Ndue Marku dhe Edmond Çata jetojnë në skaje të kundërta të Tiranës, më shumë se 8 kilometra larg nga njëri-tjetri e nuk janë parë e takuar më parë. Të dy kanë një të përbashkët, prona dhe jeta e tyre ndryshoi në 16 dhjetor 2019, ditën kur qeveria shqiptare miratoi Aktin …

“Të pastrehët e rinj të periferisë” – Si nxitimi për ngritjen e qendrave vanitoze po prodhon konflikt social në Tiranë Read More »

Fushë-Krujë, një kanal vaditës i ktheu banorët në kultivues kanabisi

Një numër i ekzagjeruar banorësh të fshatrave Halil, Arameras dhe Nikël janë ndjekur penalisht për shkak të kultivimit të kanabisit. Vetëm gjatë vitit 2020 janë regjistruar 406 procedime penale, me 51 autorë. Banorët pretendojnë se prishja e kanaleve vaditëse nga guroret i ka detyruar që të merren me kultivimin e bimës së ndaluar Autor: Nevila Dervishi …

Fushë-Krujë, një kanal vaditës i ktheu banorët në kultivues kanabisi Read More »

Seta e thyer, dikur një mrekulli natyrore, sot një kaskadë hidrocentralesh

I ndërtuar mbi një monument natyror, HEC-i Seta 4 ka dështuar në prodhimin e energjisë. Krejt ndryshe nga shifrat e fryra në kontratën koncesionare, 4 HEC-et e ngritura mbi lumin Seta kanë arritur të prodhojnë vetëm 0.05% të energjisë së premtuar. Vetë kompania fajëson reshjet e pakta dhe përplasjet e ashpra me banorët, që nuk i kanë …

Seta e thyer, dikur një mrekulli natyrore, sot një kaskadë hidrocentralesh Read More »