Episodi i 5 ” Thuaji jo drogës” trajton problemin e përdorimit të drogës në Shqipëri.
Për herë të parë, sillen të dhëna zyrtare, sesi për katër vite prokuroritë e juridiksionit të përgjithshëm kërkuan 10.127 analiza toksikologjike në urinë dhe gjak , ndaj personave të arrestuar si shpërndarës (me doza të vogla), por që në 85 % të rasteve mbasi rezultuan pozitiv, ndaj tyre nuk u ngrit akuza.
Për shkak të vakumit ligjor që është rregulluar vetëm me një vendim të Gjykatës së Lartë, vihet re se, aksionet antidrogë,  mbyllen me pushime dhe mos fillime hetimesh, mbasi të arrestuarit rezultonin përdorues.
Ky episod përfshin intervistë me: një gjyqtar të lartë,  shefin e antidrogës, mjekun toksikolog dhe rrëfimin e një përdoruesi droge.

*Podcast-i është pjesë e projektit që mbështetet financiarisht nga Zyra e Marrëdhënieve me Publikun e Ambasadës së SH.B.A. në Tiranë. Opinionet, gjetjet, konkluzionet dhe rekomandimet e shprehura janë të autor-it /ve dhe nuk përfaqësojnë domosdoshmërisht ato të Departamentit të Shtetit.

Për më tepër klikoni në linkun e mëposhtëm;

https://www.topalbaniaradio.com/v7/category/fol/

SHARE THIS POST

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin