Month: March 2022

Inventarizimi i pasurive, bashkitë lënë pa regjistruar në Kadastër mijëra pasuri publike

Pas ndarjes së re, territoriale, mijëra pasuri publike nuk janë regjistruar pranë Kadastrës nga pushteti lokal. Zvarritja e procesit ka bërë që një pjesë e këtyre pronave “të pushtohen” nga privatët, duke iu rrezikuar edhe statusin. Në këtë situatë procesi është shtyrë deri në dhjetor të vitit 2028, pa asnjë penalitet për mosrespektimin e ligjit …

Inventarizimi i pasurive, bashkitë lënë pa regjistruar në Kadastër mijëra pasuri publike Read More »

Të dënuarit neglizhohen, miliona euro dëmshpërblim për shëndetin e dëmtuar në burg

Disa të dënuar, të cilët në burg kanë pësuar dëmtime për shëndetin e tyre, kanë paditur shtetin se nuk ka treguar kujdesin e duhur, shëndetësor. Si pasojë, kanë “rrëmbyer” dëmshpërblime, që shkojnë deri në 300 mijë dollarë, ndërsa një tjetër i dënuar pret të marrë mbi 500 mijë USD dëmshpërblim. Autor: Zylyftar Bregu Hamideja, një grua …

Të dënuarit neglizhohen, miliona euro dëmshpërblim për shëndetin e dëmtuar në burg Read More »

RASFF njofton, AKU nuk informon konsumatorët për ushqimet e importuara me probleme. Rastet dhe kur prodhimet shqiptare janë “ALERT” gjatë eksportit

Autor: Mariglen Mërtiri – Qendra Alert Produktet e rrezikshme për konsum që vijnë në Shqipëri nga Bashkimi Europian, në kohë reale informojnë autoritet shqiptare, por mungesa e reagimit ka sjelle konsumimin e dhjetëra tonëve ushqime të kontaminuara nga shqiptarët. Një muaj më parë, qytetarët shqiptarë konsumuan mbi 11 ton akullore me përmbajtje kancerogjene, ndërsa në nëntor …

RASFF njofton, AKU nuk informon konsumatorët për ushqimet e importuara me probleme. Rastet dhe kur prodhimet shqiptare janë “ALERT” gjatë eksportit Read More »

Mashtrimet me mikrokredi nuk kursejnë as të vdekurit!

Qindra persona enden dyerve të institucioneve të drejtësisë pasi bien pre e skemave mashtruese me mikrokredi përmes vjedhjes së identitetit. Në prokuroritë e rretheve trendi i procedimeve penale të regjistruara në vitin 2021 është sa katër herë më i madh krahasuar me vitin 2018. Mes këtyre çështjeve, krahas marrjes së kredive me ID të rremë, …

Mashtrimet me mikrokredi nuk kursejnë as të vdekurit! Read More »

Konsumatorët shqiptarë po e paguajnë dyfish shtrenjtimin e bukës

Shtrenjtimi i çmimit të bukës preku në mënyrë të drejtpërdrejtë mijëra persona me të ardhura të ulëta, përfshirë pensionistë dhe grupe në nevojë. Mes pikëpyetjesh të forta Autoriteti i Konkurrencës vendosi të shpëtojë nga gjoba prej 4.1 milionë eurosh 5 kompanitë e akuzuara për përcaktim të organizuar të çmimeve, ndërsa INA MEDIA ka faktuar se shqiptarët vidhen …

Konsumatorët shqiptarë po e paguajnë dyfish shtrenjtimin e bukës Read More »

Juvenile criminalization, a bleak future for Albanian children

To read this article in Albanian click here Statistics provided by Investigative Network Albania show that 1600 juveniles were suspected of committing criminal offenses during 2021. According to experts, family problems are the starting point of juvenile “adventures”, which are increasingly involved in serious crimes, such as sexual harassment or drug trafficking. Author: Eni Ferhati In the late …

Juvenile criminalization, a bleak future for Albanian children Read More »

THE INCINERATORS THAT BURNT THROUGH FUNDS AND NOT WASTE

Allegations of corruption scandals with incinerators is one of the most discussed topics in recent months in Albania. The Special Structure Against Corruption and Organized Crime has been investigating for two years the accusations raised by the opposition for a corrupt affair with the incinerator contracts. SPAK has arrested the former Minister of Environment, Lefter …

THE INCINERATORS THAT BURNT THROUGH FUNDS AND NOT WASTE Read More »

INCENERATORET QË DOGJËN FONDET POR JO PLEHRAT

Akuza për aferë korruptive me inceneratorët është një ndër temat më të diskutuara muajt e fundit në Shqipëri. Struktura e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe krimit të Organizuar po heton prej rreth dy vitesh akuzat e ngritura nga opozita për aferë korruptive me kontratat e inceneratorëve. SPAK ka arrestuar ish-Ministrin e Mjedisit, Lefter Koka, dhe ka …

INCENERATORET QË DOGJËN FONDET POR JO PLEHRAT Read More »

Forsaken justice, only 1 convicted on probation for 51 earthquake victims

To read this article in Albanian click here Two years after the tragic November 26 earthquake, which caused 51 casualties, justice seems to have failed for those responsible for the fatal consequences. Of 60 people arrested and charged with offenses from murder to illegal construction, it results that to date only one citizen from Vora has …

Forsaken justice, only 1 convicted on probation for 51 earthquake victims Read More »

Modern prostitution, how illegal activities are camouflaged as luxury services

To read this article in Albanian click here Under the guise of aesthetic services, dozens of physiotherapy centers have been turned into prostitution nests, where even a sexual act can be easily purchased. Referring to dozens of decisions analyzed by Investigative Network Albania, the court has concluded that administrators try to impose, incentive for extra payments, …

Modern prostitution, how illegal activities are camouflaged as luxury services Read More »