Month: September 2021

Zemra e Vjosës

Një udhëtim i jashtëzakonshëm mes degëve të Vjosës së Egër, lumit të fundit në Europë, i mbetur ende i tillë, atje ku një grup shkencëtarësh austriakë të ujërave, eksplorojnë, për herë të parë, Luginën e Lumit të Vlorës, përgjatë së cilës rrjedh Shushica. Më tej, Bënça, Çarshova e Langarica, degët që së bashku me shtratin …

Zemra e Vjosës Read More »

Nafta pa akcizë, përse nuk e morën fermerët karburantin pa taksa?

Autor: Rudina MUÇA – Qendra Alert Në konferencën për shtyp të 13 tetorit të 2020, kryeministri i vendit do të lajmëronte se nga 2021 fermerët do të përfitonin naftën për punimin e tokës pa akcizë, pa taksën e qarkullimit dhe pa taksën e karbonit. Për realizmin e skëmës së mbetejesh së naftës për fermerëtqeveria akordoi …

Nafta pa akcizë, përse nuk e morën fermerët karburantin pa taksa? Read More »

Drejtësia i jep një shans të dytë 15-vjeçarit të kapur në mënyrë të përsëritur me drogë

15-vjeçari S.Ç.,ishte toleruar nga Policia dhe Prokuroria për shkak të moshës së re, duke i shpëtuar hetimit penal për shpërndarje të hashashit në Tiranë, por kjo vetem deri në 17 nëntor të 2020-ës. Në 17 nëntor, vetëm pak ditë pas mosfillimit të hetimit ndaj tij për një episod të ndodhur në tetor, i riu kapet …

Drejtësia i jep një shans të dytë 15-vjeçarit të kapur në mënyrë të përsëritur me drogë Read More »

Të rinjtë braktisen nga shteti, 12 herë më shumë pará për një të burgosur se për një nxënës shkolle

Larg shkollës dhe pranë krimit nxënësit shqiptarë janë të ekspozuar ndaj veprave penale në mungesë të investimeve në edukim. Përgjatë vitit 2020 buxheti i shtetit shpenzoi 240 lekë në ditë për çdo nxënës që ndjek shkollën, ndërsa kostoja ditore për një të burgosur ishte 2600 lekë në ditë, duke u klasifikuar në grupin e vendeve …

Të rinjtë braktisen nga shteti, 12 herë më shumë pará për një të burgosur se për një nxënës shkolle Read More »

Të gjitha rrugët e drogës të çojnë në Laprakë! Qendra “Fol” zbardh dëshmitë e përdoruesve për zonën ku blihet kanabis, kokainë e heroinë

G.H. dhe G.Ll, miq me njëri-tjetrin, u ndaluan nga policia në 31 maj pasi iu gjetën dy doza kokainë. Pasi u hetuan nga Prokuroria e Tiranës, kjo e fundit, vlerësoi se ishin përdorues duke pushuar hetimet, ndërsa të rinjtë treguan se lëndën narkotike, e kishin blerë në Laprakë te zona e njohur si katrori, te …

Të gjitha rrugët e drogës të çojnë në Laprakë! Qendra “Fol” zbardh dëshmitë e përdoruesve për zonën ku blihet kanabis, kokainë e heroinë Read More »

Ndaluan të riun për korrupsion, policët nuk bien dakord nëse e kanë filmuar ngjarjen me kamer trupi, apo telefon

Duket se kamerat e trupit të policisë shfaqin probleme herë pas here . Dëshmia e një efektivi I cili në kushtet kur kamera nuk ishte I sigurtë se funksiononte ka marrë aparatin e telefonit dhe ka filmuar me të një qytetar e tregon këtë fakt. Një monitorim I Qendrës FOl mbi korrupsionin tregon se si …

Ndaluan të riun për korrupsion, policët nuk bien dakord nëse e kanë filmuar ngjarjen me kamer trupi, apo telefon Read More »

Rrezik monopoli te “blerjet e përqendruara”! 2 mln $ dëm nga kriteret e paunifikuara në tendera

Autor: Ola Xama – MediaLook Të dhënat e hulumtuara nga MediaLook zbulojnë se torta e prokurimeve publike që organizon Agjencia e Blerjeve të Përqendruara ndahet në pjesën më të madhe të fondeve te një numër i kufizuar shoqërish. Në tregun e ushqimeve dominojnë kontratat që përfitojnë vetëm disa kompani, një pjesë e të cilave vijojnë të …

Rrezik monopoli te “blerjet e përqendruara”! 2 mln $ dëm nga kriteret e paunifikuara në tendera Read More »

“Armiku” brenda shtëpisë, 67 fëmijë u abuzuan seksualisht gjatë pandemisë, institucionet, të pafuqishme për t’i mbrojtur

Kur shifrat e abuzimeve seksuale ndaj të miturve kanë pësuar rritje tronditëse, shteti shqiptar është ende i papërgatitur për t’i mbrojtur nga kjo formë dhune. 38 të mitur u abuzuan seksualisht vetëm përgjatë 5 muajve të parë të këtij viti, ndërsa pushteti lokal nuk ka, as fonde e as burime njerëzore për t’iu ofruar procesin …

“Armiku” brenda shtëpisë, 67 fëmijë u abuzuan seksualisht gjatë pandemisë, institucionet, të pafuqishme për t’i mbrojtur Read More »

THIRRJE PER APLIKIME PËR ORGANIZATA JO – FITIMPRURËSE Gallery THIRRJE PER APLIKIME PËR ORGAZNIZATA JO – FITIMPRURËSE

Investigative Network Albania – THIRRJE PËR APLIKIME Investigative Network Albania, projekti që ka për synim të mbrojë demokracinë përmes forcimit të rolit mbikëqyrës të gazetarëve në promovimin e parimit demokratik të lirisë së shtypit dhe forcimin e rolit të këtij të fundit si avokat për një transparencë dhe llogaridhënie më të lartë të qeverisë shpall: …

THIRRJE PER APLIKIME PËR ORGANIZATA JO – FITIMPRURËSE Gallery THIRRJE PER APLIKIME PËR ORGAZNIZATA JO – FITIMPRURËSE Read More »

THIRRJE PËR APLIKIME PËR ORGANIZATA MEDIATIKE Gallery THIRRJE PËR APLIKIME PËR ORGANIZATA MEDIATIKE

Investigative Network Albania – THIRRJE PËR APLIKIME Investigative Network Albania, projekti që ka për synim të mbrojë demokracinë përmes forcimit të rolit mbikëqyrës të gazetarëve në promovimin e parimit demokratik të lirisë së shtypit dhe forcimin e rolit të këtij të fundit si avokat për një transparencë dhe llogaridhënie më të lartë të qeverisë, shpall: …

THIRRJE PËR APLIKIME PËR ORGANIZATA MEDIATIKE Gallery THIRRJE PËR APLIKIME PËR ORGANIZATA MEDIATIKE Read More »