Month: April 2022

Të pavlerësuar dhe të zhgënjyer, bashkitë emërojnë 50% të punonjësve socialë pa arsimin e duhur dhe pa licencë

Rreth 300 të rinj përfundojnë çdo vit studimet e larta, 5-vjeçare për Punonjës Socialë, por të dhënat e hulumtuara nga INA MEDIA zbulojnë një panoramë të zymtë për këtë profesion. Mbi 50% e punonjësve socialë janë pa arsimin përkatës dhe të diplomuar për Hortikulturë, Zooteknikë apo Agronomi e madje ka midis tyre që janë edhe me shkollë të …

Të pavlerësuar dhe të zhgënjyer, bashkitë emërojnë 50% të punonjësve socialë pa arsimin e duhur dhe pa licencë Read More »

Abuzimet/Magazina e spitalit plot, mjeku i jep recetë 1500 euro, që ta blejë në privat

Informacionet e grumbulluara nga INA MEDIA konfirmojnë se në spitalin e Traumës mungon një gamë e madhe produktesh ortopedike, duke rrezikuar shëndetin e pacientëve. Drejtuesit pranojnë se për pasojë 1200 pacientë janë në listë pritjeje. Investigative Network Albania zbulon edhe një tjetër skemë abuzimi nga vetë mjekët, të cilët i orientojnë drejt farmacive private, me receta që kushtojnë …

Abuzimet/Magazina e spitalit plot, mjeku i jep recetë 1500 euro, që ta blejë në privat Read More »

Zaharia, “ferri” që mbylli portat, por edhe në Shënkoll, “trajtim çnjerëzor”

Mbyllja e burgut të Zaharisë nuk iu dha zgjidhje problemeve të të dënuarve-pacientë të këtij institucioni të veçantë. Zyra e Avokatit të Popullit, që e ka monitoruar burgun e ri të Shënkollit, ku ata u strehuan, konstaton se të dënuarit me “mjekim të detyrueshëm” ose “me mjekim të përkohshëm” janë ende në kushtet e trajtimit …

Zaharia, “ferri” që mbylli portat, por edhe në Shënkoll, “trajtim çnjerëzor” Read More »

Dritëhijet e programit IPARD, iu shërben fermerëve apo bizneseve? Procedurat e vështira për aplikuesit dhe pamundësitë për të plotësuar dosjet

Autor: Rudina MUÇA – Qendra ALERT Instrumenti për Ndihmën Para-Anëtarësuese për Zhvillimin Rural (IPARD) ka si objektiv afatgjatë përgatitjen e sektorit të agrobiznesit shqiptar në përmbushjen e kërkesave të ‘acquis communitaire’ dhe për të siguruar zbatimin efikas të programit dhe përdorimin e fondeve të Bashkimit Evropian. Sektori bujqësor dhe rural në Shqipëri, në të gjithë historinë …

Dritëhijet e programit IPARD, iu shërben fermerëve apo bizneseve? Procedurat e vështira për aplikuesit dhe pamundësitë për të plotësuar dosjet Read More »

Investigim/Mungesa e ilaçeve në QSUNT rrezikon jetën e fëmijëve, që vuajnë nga tumori

Dhjetëra fëmijë me sëmundje të rënda, tumorale përballen me mungesën e ilaçeve të kimioterapisë. QSUNT nuk e pranon mungesën e këtyre ilaçeve jetë-shpëtuese, por Investigative Network Albania ka mundur të dokumentojë, se një pjesë e këtyre medikamenteve jetë-shpëtuese mungojnë edhe për vite të tëra. Autor: Osman Stafa Me krahët e nxirë nga gjilpërat dhe vigonët, Ina, një vogëlushe …

Investigim/Mungesa e ilaçeve në QSUNT rrezikon jetën e fëmijëve, që vuajnë nga tumori Read More »

Rruga e Arbrit, 20 milionë euro shtesë për defektet në tunelin e Murrizit

Ndërtimi i tunelit të ri të Murrizit do t’i ngarkojë një faturë prej 20 milionë eurosh shtesë kontratës së Rrugës së Arbrit, ndërsa qeveria dhe kompania janë në diskutime se kush duhet të mbajë përgjegjësi për këto kosto. Problemet me tunelin do të shtyjnë edhe përfundimin e rrugës në fund të gushtit, edhe pse sipas kontratës …

Rruga e Arbrit, 20 milionë euro shtesë për defektet në tunelin e Murrizit Read More »