Month: February 2022

Identity theft! Hundred thousand ID cards remain valid after being reported as lost, criminal groups benefit

To read this article in Albanian click here Author: Elvin LUKU – MediaLook Over 268.000 ID cards or biometric passports reported to police as lost or stolen can still be used within the country in Albania for transactions, notary actions, or criminal activity until they expire. Notary Public offices, microloan institutions and money transfer points, as well …

Identity theft! Hundred thousand ID cards remain valid after being reported as lost, criminal groups benefit Read More »

Zonat e mbrojtura “pushtohen” nga aktivitetet e paligjshme, gurore dhe “sëpatë” mbi pyje shekullorë

Mali i shenjtë i Tomorit, Parku Kombëtar i Lurës, si dhe pyjet natyrorë të Shebenik-Jabllanicës nuk i kanë shpëtuar masakrës mjedisore, edhe pse kanë status të veçantë. INA MEDIA ka mundur të dokumentojë me foto e video se sëpata mbi pemët në parqet kombëtare nuk është ndalur për asnjë moment, ndërkohë që Tomori vazhdon e …

Zonat e mbrojtura “pushtohen” nga aktivitetet e paligjshme, gurore dhe “sëpatë” mbi pyje shekullorë Read More »

Një Bulevard pa qytet”, si i humbi Bulevardi i Ri hapësirat e gjelbra dhe lidhjen me Parkun e Paskuqanit

Autore: Elira Kadriu | Citizens Channel Bulevardi i Ri i Tiranës, një projekt i nisur 11 vite më parë mbetet ende sot larg realizimit. Projekti i studios “Grimshaw Architects” më shumë se sa një poli të ri të gjelbër të qytetit, i ngjan një bulevardi pa qytet. Bashkia e Tiranës i konfirmoi Citizens Channel përmes …

Një Bulevard pa qytet”, si i humbi Bulevardi i Ri hapësirat e gjelbra dhe lidhjen me Parkun e Paskuqanit Read More »

Pa ujë dhe ndotje të lartë, Laknasi nuk përfitoi nga projekti “100 fshatrat”

Autor: Community Reporters Albania Pjesë e bashkisë Kamëz, fshati Laknas është shembulli më i drejtpërdrejtë se si projekti “100 Fshatrat” nuk ka lënë gjurmë, duke mos gjetur zbatim në praktikë. Fshati ka “fatin e keq” që përshkohet nga lumi i Lanës, i cili në fakt vetëm emrin ka lum, pasi çdo gjë tjetër e bën që …

Pa ujë dhe ndotje të lartë, Laknasi nuk përfitoi nga projekti “100 fshatrat” Read More »

Gjyqe dhe kallëzime për tiu shmangur gjobës së ILDKPKI-së

Një kompani në Tiranë vendosi të kallëzojë përmbaruesin gjyqësor A.F., pas kërkesës që ky i fundit kishte bërë për ekzekutimin e një gjobe në shumën prej 100 mijë lekësh. Gjoba ishte vendosur nga ILDKPKI për shkak se kompania, nuk kishte ngritur njësinë përgjegjëse, në bazë të ligjit “Për sinjalizimin dhe mbrojtjen e sinjalizuesve”, që ka …

Gjyqe dhe kallëzime për tiu shmangur gjobës së ILDKPKI-së Read More »

Vjedhja e identitetit! Qindra mijëra ID mbeten të vlefshme pas denoncimit si të humbura, grupet kriminale përfitojnë

Autor: Elvin LUKU – MediaLook Mëngjesin e 10 majit të vitit 2016, Julian Delvina është paraqitur pranë një banke të nivelit të dytë dhe ka kryer një pagesë në vlerën 87.200 lekë për zhdoganimin e një automjeti BMW X5. Juliani e kreu pagesën për llogari të pronarit të mjetit Xhuljano Sorra. Transaksioni kryhet normalisht dhe fatura …

Vjedhja e identitetit! Qindra mijëra ID mbeten të vlefshme pas denoncimit si të humbura, grupet kriminale përfitojnë Read More »

The surreptitious actions for turning the port of Durrës into a tourist port

To read this article in Albanian click here Hidden behind the extravagant financial figures, data researched by INA MEDIA reveal that the Emaar Arabs will invest 2 billion euros for the port of Durrës, while the value of assets, given to the firm and government spending for the new port, go up to 3.8 billion euros. …

The surreptitious actions for turning the port of Durrës into a tourist port Read More »

Kriminalizimi i të miturve, e ardhmja e zymtë për fëmijët shqiptarë

Statistikat e siguruara nga Investigative Network Albania tregojnë se 1600 të mitur u dyshuan si autorë të veprave penale përgjatë vitit 2021. Sipas ekspertëve, dobësitë në familje janë pikënisja e “aventurave” të të miturve, që gjithnjë e më shumë po përfshihen edhe në krime të rënda, siç janë ato seksuale apo trafikimi i lëndëve narkotike. Autor: Eni Ferhati …

Kriminalizimi i të miturve, e ardhmja e zymtë për fëmijët shqiptarë Read More »

Illegal firearms are used in 7 out of 10 murders in the country Gallery Illegal firearms are used in 7 out of 10 murders in the country

To read this article in Albanian click here Data shows that illegal weapons are used in 7 out of 10 murders in the country, classifying Albania as a country with a high risk of use of firearms. The Kalashnikov, AK-47, continues to be the “king of orders”, while criminal groups prefer new and sophisticated weapons with …

Illegal firearms are used in 7 out of 10 murders in the country Gallery Illegal firearms are used in 7 out of 10 murders in the country Read More »

Contacts with crime tempt police and military officers to abuse their office; they serve it as bodyguards Gallery Contacts with crime tempt police and military officers to abuse their office; they serve it as bodyguards

To read this article in Albanian click here Official figures show that there are hundreds of police and military officers lured by crime. In many cases, they even end up serving as bodyguards, compromising the proper application of the law. Experts accuse that “many police officers”, who have committed crimes and at the same time wear uniforms, …

Contacts with crime tempt police and military officers to abuse their office; they serve it as bodyguards Gallery Contacts with crime tempt police and military officers to abuse their office; they serve it as bodyguards Read More »