Month: October 2022

Kush e kontrollon Butrintin?

Ndryshimi i mënyrës së menaxhimit së një prej siteve më të rëndësishëm në vend, atij të Butrintit, ka ngritur dyshime për rreziqet që i kanosen. Dokumente të shumta, të konsultuara nga Investigative Network Albania, sugjerojnë se autoriteti shtetëror mund të ushtrojë vetëm një kontroll të zbehtë e të parëndësishëm ndaj fondacionit privat, të cilit i ka besuar Butrintin …

Kush e kontrollon Butrintin? Read More »

SPAK: E kemi të pamundur të vërtetojmë korrupsionin

Hetimet e nisura nga Prokuroria e Posaçme për korrupsion në zgjedhje ndaj Jani Andonit, në cilësinë e nënkryetarit të Bashkisë Pustec në Qarkun e Korçës, u pushuan me argumentin se hetimet “sugjeronin” pamundësinë e verifikimit të vërtetësisë së njoftimit për veprën penale të kallzuar, të “Korrupsionit aktiv në zgjedhje”. Çështja u regjistrua pas kallëzimit të …

SPAK: E kemi të pamundur të vërtetojmë korrupsionin Read More »

Prokuroria pushon hetimet për ish-kandidatin e Partisë Socialiste

Vaid Shaba, ish kandidat i Partisë Socialiste për zgjedhjet e 25-prillit u hetua për disa muaj nga Prokuroria e Kavajës me dyshimet e korrupsionit në zgjedhje. Ai u denoncua nga Dega e Partisë Demokratike të këtij qyteti, me arsyetimin se Shaba, gjatë fushatës kishte shtruar një rrugë në fshatin Rrakull të Kavajës për përfitime elektorale. …

Prokuroria pushon hetimet për ish-kandidatin e Partisë Socialiste Read More »

Qytetari që kërkoi drejtësi kundër ish zyrtarëve

Ka qytetarë si Kurt Rusi që nuk heqin dorë nga kërkimi i të vërtetës kundër  zyrtarëve që tejkalojnë kompetencat dhe shpërdorojnë detyrën. Madje edhe kur prokuroria dhe gjykata e Tiranës e pushoi hetimin sepse nuk kishte vepër penale,  i moshuari ka vazhduar  në gjykatat më të larta duke kundërshtuar me arsyetimin se drejtësia u shpreh përtej afateve. E …

Qytetari që kërkoi drejtësi kundër ish zyrtarëve Read More »

I moshuari mbrohet në gjykatë: Nuk është drogë, është ilaç !

  69-vjeçari Ahmet Gryka i hapi derën punonjësve të Policisë, të cilët i shkuan herët mëngjesin e 6 qershorit 2021 në banesë. Pas përshëndetjeve të zakonit, pa hezituar, pyetjes nëse kishte dijeni për 60 bimë kanabisi  të mbjella pas banesës, iu përgjigje se “po”, por shtoi se ato ishin bimë mjekësore. “Janë disa bimë narkotike …

I moshuari mbrohet në gjykatë: Nuk është drogë, është ilaç ! Read More »

Sigurimi i detyrueshëm i banesave, pronarët iu “vjedhin” miliona euro qytetarëve

Ligji i sigurimit të detyrueshëm të godinave shkelet me të dyja këmbët, duke ia ngarkuar padrejtësisht qytetarëve barrën e sigurimit të banesave. Vetëm për shtëpitë e blera në harkun kohor dhjetor 2019-korrik 2022, blerësve iu janë “grabitur” padrejtësisht 10 milionë euro, kosto që duhej paguar nga ndërtuesi. Nga ana tjetër, banka nuk e njeh këtë …

Sigurimi i detyrueshëm i banesave, pronarët iu “vjedhin” miliona euro qytetarëve Read More »

INCENERATORËT, PIRAMIDA E PËRMBYSUR

Përmbysja e piramidës së prioriteteve të Bashkimit Evropian për trajtimin e mbetjeve, është e para shkelje në procesin e ndërtimit të inceneratorëve në Shqipëri. Bazuar mbi direktivat e BE-së, parimet bazë të menaxhimit të mbetjeve, janë sanksionuar në ligjin shqiptar nr. 10463, datë 22.09.2011, “Për menaxhimin e integruar të mbetjeve”.  Sipas ligjit në fjalë, parimi …

INCENERATORËT, PIRAMIDA E PËRMBYSUR Read More »