Month: May 2021

Shkollat me koncension në Tiranë, 14 mln USD vetëm interesa për ndërtuesit

Autor: Zylyftar Bregu Bashkia e Tiranës po përdor pa efikasitet taksën e përkohshme të arsimit. Vetëm në tre vitet e para të aplikimit të saj, 2016-2018, bashkia e Tiranës ka arkëtuar rreth 2 mld lekë. Pavarësisht se i kishte paratë zgjodhi të mos i ndërtojë vetë, por t’i japë me koncension. Duke rrritur në mënyrë …

Shkollat me koncension në Tiranë, 14 mln USD vetëm interesa për ndërtuesit Read More »

Ekspertizat e rreme u dhurojnë lirinë kriminelëve

Autorët: Elton Qyno, Gazmend Myteberi dhe Besar Bajraktaraj Ekspertizat e rreme janë kthyer në një biznes shumë të rrezikshëm për sistemin e drejtësisë duke u dhënë lirinë të dënuarve me burgim të përjetshëm. Të përfshirë në një skemë të mirëfilltë korrupsioni, gjyqtarë apo ekspertë të ndryshëm, nuk ngurrojnë t’u japin pafajësinë emrave të njohur të …

Ekspertizat e rreme u dhurojnë lirinë kriminelëve Read More »

Postieri që mbushi pakot me gurë, nën akuzë për vjedhje duke shpërdoruar detyrën

Korrieri Mikel Zeneli, kishte  detyrë të shpërndante kutitë postare te klientët dhe tarifën monetare te këtij shërbimi,  t’ia dorëzonte kompanisë. Por 49-vjecari për shumë muaj, mbajti vlerat monetare për vete dhe deklaroi te punëdhënësi se klientët nuk i kishin tërhequr porositë. Për ta bërë më të besueshme, i pandehuri kthente kutitë duke i mbushur me …

Postieri që mbushi pakot me gurë, nën akuzë për vjedhje duke shpërdoruar detyrën Read More »

32-vjeçari gjatë arrestimit

Terrorizoi qytetarët në sheshin “Skënderbej” me makinë, i riu përdorues droge

Nën dyshimin e përdorimit të lëndëve narkotike,shtetasi A.B., në 25 prill, thyeu barrierat mbrojtëse dhe hyri në sheshin “Skënderbej”, duke rrezikuar jetën e shumë qytetarëve nga manovrat me makinë. Pas neutralizimit nga një i ri i gjendur rastësisht, i cili u fut nga dritarja e makinës në lëvizje dhe bëri që A.B., të humbte kontrollin …

Terrorizoi qytetarët në sheshin “Skënderbej” me makinë, i riu përdorues droge Read More »