Rrënimi i monumenteve të kulturës, nuk ka fonde për trashëgiminë

LinkedInRedditShare via EmailPrint Fondet e limituara dhe neglizhenca e institucioneve po çojnë drejt zhdukjes qindra monumente të trashëgimisë kulturore. Edhe pse në listën e pasurive kulturore në Shqipëri ekzistojnë mbi 2 mijë monumente të kategorisë I dhe II, vetëm 206 prej tyre nuk janë marrë në mbrojtje, duke lënë në mëshirë të fatit 90% të …

Rrënimi i monumenteve të kulturës, nuk ka fonde për trashëgiminë Read More »