Drejtësia amniston vdekjet në miniera dhe ngarkon me faj viktimat

Dhjetëra vendime gjyqësore mbi aksidentet vdekjeprurëse në minierat e Bulqizës dhe Martaneshit ekspozojnë një panoramë të zymtë hetimesh të mangëta, fshehje aksidentesh me vdekje, pandëshkueshmëri mes “pronarëve të kromit” apo heshtje mes familjarëve të viktimave. Autor: Klodiana Lala Paraditen e një të shtune, më 7 korrik 2019, Renato Mjeshtri, nga fshati Çerenec i Dibrës, u dërgua …

Drejtësia amniston vdekjet në miniera dhe ngarkon me faj viktimat Read More »